7 WEBŮ - KAM NA FOTKY?

17:23 Michelle B 27 Comments

Ikdyž je focení mým největším a asi i nejdýl trvajícím koníčkem, občas prostě do článku potřebuju fotku hned a okamžitě. A nechci se babrat se "stajlováním" věcí, nastavováním foťáku a další úpravou.
A mít super fotky k článku je nutnost. Protože přiznejme si, i jídlo jíte očima, takže i články vám budou čtenáři hltat, když bude na co koukat. :))

Dobrá zpráva je, že k hezkým fotkám nemusíte být vůbec superextra fotograf. (záměrně neříkám novinka, protože tohle už všichni známe.hihi) A ikdybyste byli super fotograf, i takový občas mívaj svůj línej den. Takže ještě že existujou weby, kde se dají takový šikovný fotky pořídit zadarmo a celkem snadno. O:)
Samozřejmě se dá použít i strejda Google, nebo We♥it, ale ty ne vždycky nabízí to, co já zrovna hledám. Navíc si tam musíte dát pozor, jestli náhodou fotka není chráněná a vy tak nebudete za zlodějíčka. A proto jsem si dneska připravila článek, kam na fotky zadáčo chodím já. :))

1. PEXELS
Tuhle stránku navštěvuju ráda, ikdyž zrovna nic nepotřebuju. Prostě se sem chodim jen kochat a sosat inspiraci. 
Na hlavní stránce se vám ukážou nejenom poslední přidané fotky, ale i ty populární. Dokonce vám vyběhne i seznam populárních fotografů, u kterých je vždycky radost vybírat.
Pokud hledáte konkrétní obrázek, můžete tu hledat podle klíčových slov, a dokonce i podle barvy.
MILUJU!

2. UNSPLASH
Další web, kde najdete fotky ve vysokym rozlišení je Unsplash. Je to podle mě jeden z těch známějších, a ikdyž nabízí spoustu skvostů, navštěvuju ho asi nejmíň ze všech.
Jednoduchý design i orientace na stránce je určitě veliký plus. Na stránce si můžete jak vyhledat obrázek, tak nechat zobrazit ty nejnovější.
Dokonce tu fotky sbírají do "kolekcí". Většinou je to teda kolekce #12345, přičemž jsou to míchanice různých fotek, ale občas se najdou nějaký konkrétnější, jako třeba kolekce "Portréty", "Bokeh" nebo "Londýn".
3. STOCKSNAP.IO
Stejně jako předchozí adepti, i tenhle web umožňuje hledání podle klíčového slova. Zároveň si můžete zobrazit fotky, který jsou momentálně nejpopulárnější, nejvíc stahovaný, a nebo který mají nejvíc shlídnutí.
StockSnap má dokonce i svůj vlastní grafický editor. Takže jestli se nechcete nimrat ve Photoshopu, je to super alternativa, :)

4. PICJUMBO
Blábláblá, opět, nejnovější přidané fotky, vyhledávání podle slova a kategorie fotek.. No pořád to samý :))

5. PIXABAY
Druhý z těch "slavnějších", ale mnou nejmíň navštěvovaných. :D protože podle mýho si tady musíte dát fakt záležet, abyste narazili na použitelnej obrázek/fotku. Měla jsem co dělat, abych vybrala nějaký "hezčí" právě do ukázky. A nebo fakt neumim hledat:))
Kromě fotografií nabízí zdarma taky různé ilustrace, vektorové obrázky a videa.
A jako velkou nevýhodu vidím to, že pokud nejste registrovaný uživatel, při stahování každé fotky vám vyběhne kód, který musíte opsat. Nojo, pohodlná Míša..

6. KABOOMPICS
Hlavní stránka plná fotek, kategorie, vyhledávání.. a tak daaaale.
Tuhle stránku taky spíš nepoužívám, protože nevim proč mi stahování tady odsud trvá daleko dýl, než z jiných stránek .. Ach, opět ta pohodlnost.

7. MAGDELEINE
Na týhle stránce najdete plno takových těch typických "tumblr" fotek. Netušim, jak jinak to nazvat. Vlastně jsem jí měla celou dobu jen uloženou v záložkách a nikdy na ní nevlezla, ale časem se to možná změní.
Jinak jako všude, vyhledávání podle slova, vyhledávání podle barev.
A dokonce! .. Si můžete přepnout bílý pozadí stránky na černý! ;D 

Všem, kdo mají blog spíš o DIY a receptech bude tenhle článek asi k prdu, protože tam čtenář samozřejmě nejvíc ocení vlastní fotky. Ale pokud rádi píšete články s názorem, příběhem a podobně, tak můžete fotky z těchto stránek využít jako bezva vsuvku. (právě pro tu pastvu pro oči:))


Tak zase páčko,
Michelle ♥




27 komentářů:

  1. To je krásne, niektoré stránky som navštívila a fotky sú naozaj prehľadne zobrazené. Ja však používam v blogu svoje fotky ( jednu jedinú mám z internetu a na nej je princezná Diana :D ), ale keď nemám žiadne k danej téme, pravdepodobne siahnem a j po nejakej fotke z podobných stránok :) ♥ užitočné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, pokud někdo nepíše články, kde vyloženě potřebuje svoje fotky, a nebo pokud není línej (;D), tak jsou mu tyhle stránky víceméně jen na čumendu :)) Ale já jejich obsah oceňuju, protože často tam najdu fakt poklady a třeba je ani nechci použít. Jen si je uložím jako inspiraci :)
      Díky za názor :)

      Vymazat
  2. Super weby, díky za tip! Já to mam uplne stejně, taky vždy potrebuju okamžitě, hned fotku kdyz dopíšu článek a ne vždy se mi neco proste jen tak podaří vyfotit. Takze nekdy přidána třeba z whi nebo z Piclabu :) Kazdopadne tyhle stránky jsou super i jen tak pro inspiraci :)) Dikyy, fajn clanek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já diiiky! :))
      Myslim, že fotky se někde kradou dennodenně. A tyhle weby právě vůbec nejsou žádná zlodějina. Fotografové, co fotky nahrávají, vlastně fotky nabízejí přímo k těmhle účelům :)

      Vymazat
  3. Tak o těchto webech jsem neměla ani tušení, jdu se na ně hned podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Jsem moc ráda, že jsem ti ukázala něco novýho.

      Vymazat
  4. Jé, super! Někdy potřebuju do článku hodit nějakou ladící fotku a když nemám zrovna nic po ruce, hledám na internetu - většinou bohužel neúspěšně :D Takže moc děkuju za tipy! Máš krásný blog :)

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono kolikrát to chce fakt čas, a nebo šťastnou ruku. Někdy obojí ;D ale právě tady na těch webech to jde celkem snadno. :)
      Mockrát ti děkuju, jsi zlatá! :))

      Vymazat
  5. Velice přínosný článek, děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teď jsi přijdu jako hrozná socka, ale já žádnou z těch stránek absolutně neznám. Dvě jsem si každopádně rozklikla. Jsem holt zastánce hlavně toho Tumblr.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co socka, každej má prostě jinej vkus a zájem. Já třeba taky neznám všechny módní časopisy, hudební žánry nebo všechny pornostránky O:) :D
      Ale jsem ráda, že jsem ti ukázala něco novýho, ikdyž pro tebe asi nepřínosnýho ;D :)

      Vymazat
  7. Je pravda, že ne vždycky se mi povede najít to, co potřebuji, v aplikacích Tumblr, We Heart It, apod., jak jsi už řekla. Já ti tedy tímto děkuji za tento článek, protože o žádné z těch stránek jsem nikdy neslyšela, odteď už mám alespoň z čeho vybírat! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Hrozně moc děkuji za tipy! :) Ani jednu ze stránek neznám, takže je jdu hned omrknout :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za odezvu! :) Doufám, že ti aspoň k něčemu budou. :)

      Vymazat
  9. Jako správný barbar se přiznám, že jsem ani jednu stránku neznala. Furt jedu jen Pinterest. I když musím říct, že všechny ty krásný fotky ve mě vyvolávají pocit neschopnosti, že nikdy takovou nádheru enbduu schopná vyfotit. Takže asi tak:)) Ale steejně se tím budu probírat a slintat. takže děkuji za tipy!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pfff, ty ani takový stránky nepotřebuješ, prosimtě!
      Ale souhlasim, že na večerní "kochačku" (a snižování sebevědomí) jsou ty stránky prostě boží :))

      Vymazat
  10. Ani jeden web neznám, o to víc se mi tenhle článek líbí :) děkuju za inspiraci!
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  11. To je super, žádnou ze stránek neznám, takže děkuju za tipy :) Tvé články mě moc baví! :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  12. Já teda ráda doplňuju články vlastníma fotkama, ale tohle se někdy taky dost hodí. A stydím se, že ani jednu stránku sjem doposud neznala. :D Hned si tvůj článek uložím do oblíbených a opovaž se ho někdy smazat! :D

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já radši přidávám vlastní, o tom žádná! :) ale prostě se někdy žádná moje nehodí a ani nemám chuť/náladu/čas/ani jedno na to, jít fotit. A tak šáhnu po těchhle webech! .))
      A neboj, články nemažu, blog taky mazat nehodlám, tak snad někdo nevymaže mě. :D

      Vymazat
  13. tak o tom som ani neetušila uplne super :) ani som o takýchto veciach ani netušila ja poznám akurát jednu stránku pinterest:D

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na rovinu - kdo by neznal Pinterest, že jo! ;D
      Ale mně právě v tomhle Pinterest moc nevyhovuje, proto jsem se vydala pátrat po webech, kde ty fotky budou mít, jak se říká, koule :D

      Vymazat
  14. Vida, znám jenom Pixabay, tak ozkouším i ostatní! Na svůj blog ale zpravidla fotobankové fotky nepoužívám, protože k tomu, jak, co a o čem píšu, úplně nepasují. Ale semtam by se nějaká šikla, takže díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší, děkuju vám ♥