Festivalový léto #1 - Přeštěnice, Vysmáté léto

14:57 Michelle B 7 Comments

Jsem velkej festivalovej nadšenec. A klidně zlíbám nohy tomu, kdo je vymyslel.
Protože sakra vymyslet akci, kde se najednou sejde x tisíc stejně naladěnejch lidí, kde člověk může za pár kaček naživo slyšet a vidět svoje idoly a odnést si zážitky a vzpomínky na celej život, to byl prostě nápad k nezaplacení.

Popravdě. Klidně budu celej rok jíst suchý rohlíky a pít vodu, jen abych našetřila pár drobáků na léto a utratila je za fesťáky. Protože to prostě miluju ♥

Každopádně, jelikož se letos zase na několik fesťáků chystám a chci tu o nich i psát, ráda bych na léto založila novou rubriku, kdy vám minimálně každej tejden chci psát různý tripy a tiky (co, jak, proč, nač), kde se co chystá, kde kdo bude hrát, a třeba i nějaký ty fotoreporty. 
Snad si i tahle série článků najde svý fanoušky. :)
Dnešní článek bude o fesťácích, který se budou konat v týdnu od 20. - 26. 6. Tak ať víte, kam můžete vyrazit, když se budete doma nudit! :)

PŘEŠTĚNICE

Kdy: 24. - 25. 6. 2016 (23. 6. - warm up party)
Kde: Přeštěnice, Jihočeský kraj

Přeštěnice jsou open-air multižánrový festival a letos pořádá už svůj 16. ročník, což je na tak malou "vesničku" o necelých 300 obyvatelích, kde se festival pořádá, docela dobrý skóre podle mě. :) 
A na koho se můžete přijet podívat?

Lineup festivalu se skládá z těchto kapel: 
KRYŠTOF | MAJK SPIRIT | NO NAME | ROBERT FULGHUM | MONKEY BUSINESS | WOHNOUT | VISACÍ ZÁMEK | THE FELLAS | O5 A RADEČEK | THOM ARTWAY | PAVEL CALLTA | TOTÁLNÍ NASAZENÍ | PEKAŘ | UKRADENÝOVOCE | PESHATA | WE ON THE MOON  a další..

Najdete tu 4 hudební stage a potom taky jakousi divadelně poetickou osvěžovnu, kde se budou konat různý prezentace, autorské čtení, divadlo atd..
Cesta sem je krásně vysvětlená na jejich webu.

Ubytování a parkování:
Parkování je rozdělený na zóny, jako to bejvá na každým "větším" fesťáku. Buď můžete parkovat a stanovat zvlášť, nebo si koupit parkování vedle stanu, nebo i místo pro karavan. 
Ceny parkovnýho se pohybujou od 200,- do 800,- a platí se tu i poplatek 50,- za stan.

Vstupenky: 

                                                                           Předprodej
(Zdroj: www.prestenice.cz)
Na místě
(Zdroj: www.prestenice.cz)
Za mě je ta cena naprosto bombová za skoro třídenní fesťák. Takže, kdo to máte blízko, určitě vyražte! :)

SAD-SKA FEST 

Kdy: 24. - 25. 6. 2016
Kde: Sádská, Středočeský kraj

Sad-ska fest pořádá už desátý ročník. Je to fesťák zaměřený hlavně na drum and bass, raggae a ska. Letos bude tuhle akcičku moderovat NASTY. Tim si u mě získaly velký body navíc, protože Nastyho doslova žeru. a kdo ho nezná je u mě mrtvej muž
Super taky je, že tenhle fesťák podporuje organizaci Světlo pro svět.

Line-up: VLADIMÍR 518 | SPS | LAURA A JEJÍ TYGŘI | XAVIER BAUMAXA| DISCOBALLS | ATMOSPHERE | DR. KARY | WILDA PANDA a další.
Ubytování: Bohužel se mi nepovedlo najít jakýkoliv info ohledně stanování a parkování. Takže si prostě asi zakempíte někde na louce a čau.
Vstupenky: Předprodej vstupenek byl už bohužel ukončen, na místě budou stát 640,-.

VYSMÁTÉ LÉTO 

Kdy: 25. 6. 2016
Kde: Kadaň, Ústecký kraj
Web: www.vysmateleto.cz
FB: VYSMÁTÉ LÉTO KADAŇ official
(Zdroj: FB stránka Vysmáté léto)
Pokud dobře počítám, letos by měl proběhnout už 13tý ročník. Z webu jsem pochopila, že budou dvě stage, na kterých se budou střídat hvězdy z popový a rockový scény.
Na jejich facebooku už dokonce najdete mapu areálu. :)

Line-up:
vysmaty-lineup-hd1606-v2
Ubytování: Ubytovat se můžete buď v okolních penzionech a ubytovnách a dojíždět/docházet do areálu. (Seznam penzionů mají i na webu - tady. Najdete tam i jak, čím a v jaký čas se dostanete k areálu). A nebo je možnost postavit si stan mimo areál, kde to budete mít bez jakýhokoliv poplatku a dokonce vám tam nachystaj toiky a oplachovací korýtko :D.

Vstupenky:
(Zdroj: www.vysmateleto.cz)

Samozřejmě se v tomhle týdnu koná daleko víc akcí, ale komu by se chtěl číst kilometrovej článek..
Takže už jen tak stručně - další zajímavý fesťáky v ten samej týden:

Náklo Beach Open Air Festival - tohle bude podle mě naprostá pecička! Fesťák, kterej se koná na pískovně! 4 stage plný elektronický hudby. A kromě toho si tu můžete zahrát beachvolejbal, vyzkoušet si wakeboarding půjčit si paddleboard a nebo se projet za motorovym člunem. A jen za dvě kilča!

Pelíšek fest - první menší fesťák, na kterej bych se chtěla vydat, protože tam budou hrát moji nejmilovanější slováci ze Smola a Hrušky a stará klasika Vypsaná fixa ♥. (Ale nevydám, protože zrovna ten den kamarádce pořádáme rozlučku se svobodou. ;D) Vstupný je jen 140 kaček a ještě se tu můžete povozit na elektrickym bejkovi ;D.

Unique Festival Mnichovo Hradiště - festival nabitej elektronickou hudbou, taky jenom za dvě kilča!

Vývrtka Open Air Festival - takovej menší fesťáček v Peruci u Loun, kde vystoupí pár nezávislejch alternativních kapel (Můj tip: Mr. Cocoman!). Vstupný tri kilča a možnost ubytování v chatkách!



Nevypisovala jsem každou akcičku v kdejakým vidlákově, kde v zaplivanym stánku za pivo a párek hraje kapela Pivo a párek. Vybrala jsem jen ty festivaly, který už mají nějakej větší formát, pořádají několikátý ročník a zaujaly mě. :) 
Tak snad prominete.



7 komentářů:

  1. Festivaly jsou jedna z věcí, která mi tu hrozně chybí. Ne že by tu žádné nebyli, ale přeci jenom české a slovenské kapely jsou úplně o něčem jiném :) My se tenhle rok chystáme jen na hrady a to na Bouzov a už se nemůžu dočkat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, no a nezkusila si tam alespoň jeden navštívit? Třeba by si tě získaly :P

      Vymazat
  2. Já mám nejradši ceskehrady.cz i když letos se nikam nechystám :) ale super výběr

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaale, škoda! Chápu ale že ne každý to miluje tak jak já :D určitě máš pro sebe na léto jiný supr plány! :)

      Vymazat
  3. Líbí se mi tvé nadšení a láska k festivalům :) Je super mít něco takhle rád! Já na žádném festivalu ještě nebyla, moc mě to neláká :)
    Jinak kdyby jsi chtěla ke mně nakouknout, budu moooc ráda, založila jsem si nový (asi stý :D) blog.
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si fesťáky zamilovala sotva jsem vlezla na svůj první! ;D popravdě jeden z důvodů proč to tak miluju (mimo hudbu) je ta atmosféra, a že třeba lidi, o kterých by sis na ulici myslela jaký jsou to socky a žebráci ti daj vodu na umytí rukou a půlku melouna. Prostě podle mě fesťák děla z lidí jednu rodinu :)
      A díky za pozvání, kouknu:)

      Vymazat
  4. Já byla nedávno na Holešovské regatě a super. :) Taky miluju fesťáky, ale většinou víc než jeden, max. dva, přes léto nestihnu, protože už nejsem prázdninář. :)

    btw: Moc se mí líbí nový vzhled blogu! :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší, děkuju vám ♥