FOTOREPORT | Jatka fest 2015!

21:49 Michelle B 25 Comments

Moje léto se prostě už neobejde bez fesťáků. Naší každoroční zastávkou je Rock for people v Hradci a Mighty Sounds v Táboře. Jenže tam se bez akreditace se zrcadlovkou prostě nedostanu. A tak si vzpomínky uchovávám jenom v hlavě a v mobilu.
No jo, ale letos jsme poprvé vyrazili na Jatka fest (prvně jsem se toho názvu trochu lekla :D), který se konal v nedalekém Pacově. A tady jsem měla prostě štěstí! Organizátor neměl nic proti tomu, abych na fesťáku fotila zrcadlovkou. (takže moje druhý vánoce, teda letos vlastně první)

A kdo všechno na fesťáku hrál? Jak se nám tam líbilo? To všechno najdete v celém článku! :)





Celkově program začínal už v dopoledních hodinách (cca v 10 tuším). Dopoledne tam byl nějaký program pro děti. Moderátorem byl Václav Upír Krejčí, probíhali nějaké soutěže, vystupoval i kouzelník a divadlo BOBO. Dále tam byly stánky s malováním na obličej, malováním na trička, zdobením perníčků a další. (Zdroj informací: Oficiální web Jatkafestu) Když jsme cca ve 12 dorazili na místo, byly ještě nafouklé dva skákací hrady a málem mě někdo trefil paintballkou :D.

Kromě programu pro děti a kapel byla také bohatá nabídka občerstvení - od trdelníku, přes tortilly až po pizzu. Takže každý si našel to své. Točilo se klasicky pivo, Kofola i nealko. Stánek s drinky nabízel široký výběr alko i nealko verzí. 

Hudební program začínal ve 13:00 vystoupením mladého zpěváka VOXELA. Texty jeho písniček mají hloubku a hlavně má hrozně hezký, příjemný hlas. Zazpíval svoje hity jako třeba V naší ulici, Najednou, ale dokonce si střihnul i 4 chords song.
Otevírat fesťák asi nebude nic lehkého, ale Voxel to zvládnul na jedničku! :) Jeho vystoupení mě fakt bavilo, byl vtipný a plus má u mě za komunikaci s publikem! :)



Jako další přišly na řadu ATMO music společně s Jakubem Děkanem. Doma si na nich celkem ujíždíme, takže i tentokrát organizátor zabodoval. Kluci to pěkně rozjeli. :) Začali jsme se ale bát, že nezahrajou moje oblíbený Polety. A pak? Kluci zařvali: "Sebastiáne, kde jsi?!" A publikum, kde byly především mladé holčiny, se najednou pořádně rozjásalo. (Aby ne, když je pódium najednou plný pěkných kluků). Sebastián si s klukama střihnul nejenom Polety, ale zazpíval i svojí písničku Toulavá. :) Klukům se vystoupení povedlo, pod pódiem byla cítit velká energie. 



Po jejich vystoupení přišel na řadu Paulie Garand a Kenny Rough. Na jejich vystoupení už bylo pod pódiem nejmíň dvakrát tolik lidí, co na začátku. Paulie si potom ještě přizval na pódium Jakuba Děkana a skoro na závěr se přišel dopředu ukázat i Kenny a zahrál na saxofón. :)



Hudební vystoupení vystřídala stand-up comedy. Vytoupili kluci z Na stojáka, kteří zároveň moderovali celý festival. O zábavu se postaral Arnošt Frauenberg, Karel Hynek, jeden z mých oblíbenců - Daniel Čech a hvězda - Lukáš Pavlásek! Padly vtipné historky o ženách a "změklých" mužích, americkém průvodci českou republikou a o sociálních sítích. (viz Lukášův duckface níže :D)
Dan se toho nebál a když jsem si ho nenápadně vyhlídla v davu pod pódiem, všiml si mě, a stylově mi zapózoval! :D


Po nich došlo na kapelu Jelen. Nikdy jsem o nich neslyšela, ale příjemně mě překvapili. Je to kapela plná mladých, energických kluků, na kterých bylo vidět, že je vystoupení vyloženě baví! :) 



Vystoupení Tlusté Berty jsme vynechali, protože jsme potřebovali taky chvilku pro sebe, že jo :D .. Čas na "pořádný" jídlo, pití, čůrpauza a protažení nohou nám sežral celé jejich vystoupení.

Nebyl by to správný fesťák, kdyby nevystupovala Vypsaná Fixa! Bez nich prostě ani ránu! Na to, že jsem před pár lety jejich písničky absolutně nesnášela.. teď na ně nedám dopustit. Skvěle mi zvedli náladu, zazpívala jsem si, zaskákala a skoro jsem zapomněla fotit! :D (A to jeho tričko chci! :D ) 



V půl desáté nastoupila kapela Olympic a nejenom vlna starších lidí se zvedla a šla pod pódium, ale i spoustu mladých lidí si šlo zatrsat! A neuvěříte, ale nejen přímo v areálu, ale i za plotem se v parčíku shromáždilo spoustu lidí, kteří na vystoupení koukali skrz plot naproti pódiu! :D



Následovalo vystoupení kapely Krucipüsk, které jsme kvůli procházce do města také vynechali. 

A na závěr? Ta nejlepší třešnička na dortu! UDG. Jak já tu kapelu žeru! Z těch kluků se vždycky málem rozteču. Miluju je, jejich písničky, jejich hlasy, jejich vystupování, jejich sehranost, jejich dynamiku, jejich humor. Doslova a do písmene je miluju! (Tak jo, všichni pochopili). No, pro mě prostě nejlepší možné zakončení dne.
Ikdyž kluci dorazili o hodinu pozdějc a já v kraťasech už málem zmrzla, při koncertu jsem se zase pěkně rozehřála. Atmosféra byla báječná, o show se klasicky postaral bubeník Yugi v sukýnce skokem do publika. :) 
Na konci jejich vystoupení se kapela sebrala, vzala si na pódium organizátora Jaroslava Šafaříka a technickou četu, a proběhlo hromadné díky. :) 


 A co cena?

Naprosto bombová! Za celý den, za tak nabitý program, na místě - jen 390,-! (v předprodeji 350,-)

Takže za mě rozhodně palec nahoru! :) Organizátorovi "Šáfovi" se klaním a příští rok se tam rozhodně ukážeme znova!

(Tohle byl jen výběr fotek, ráda bych vám jich ukázala daleko víc, ale to by byl kilometr dlouhý článek.)


Navštěvujete letní festivaly? Jaké kapely máte nejradši? 

Tak zatím pa, 
Michelle ♥

25 komentářů:

  1. A nechceš se zkusit přidat k nějakému hudebnímu magazínu, abys získávala akreditace? :) Pár kamarádů takhle jezdí a to ani nejsou profíci, prostě kluci se zrcadlovkou, dostat akreditaci není zas takový problém, jak se může zdát... ;)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mě to napadlo na začátku léta, ale nějak jsem se k tomu ještě neodhodlala. :)
      Každopádně moc díky za radu! :)

      Vymazat
  2. Já jsem teď byla jen na Vaňkovka festu a tam tedy byl taky VOXEL a ATMO Music s Jakubem :). Musím říct, že to byl zážitek jako něco ♥.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle menší fesťáčky jsou hrozně fajn, přijde mi to takový "rodinný" nebo jak to říct. :D
      Někdy zkus jet třeba na Rock for People, to je teprv zážitek! :)

      Vymazat
    2. Jojo, máš pravdu, že je to takové "rodinné", takové bližší :). Děkuji za doporučení!

      Vymazat
  3. No, ten název byl docela děsivý... Ale ještě že to byl takový skvělý pohodový festival, ten bych si užila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho názvu se asi chytlo víc lidí. Slyšela jsem tam jednoho pána, jak říkal, že doufal v nějaký ty jitrnice, když už je to Jatka fest.. :D

      Vymazat
  4. Ty fotky jsou úžasný :) je vidět, že sis to tam užila :) já na fesťáky moc nechodím, jelikož mě to moc nebaví, ale už je to jako kdybych tam chodila, jelikož mi o tom neustále povídaj moji kamarádi :D :)
    http://petra-secret.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to je v něčem chyba! Určitě jsi navštívila jen nějaké zaplivané fesťáky s bídným programem, jinak si to nedokážu vysvětlit! ;D .. ale jasně, každého baví něco jiného :)
      Kamarádům se nedivím :D jestli jsou stejní jako já, nedokázali by už bez fesťáků přežít. :D

      Vymazat
  5. super fotky, chvalabohu, že tam ti dovolili zrkadlovku, a za taký super program je ten peniaz úplne super :)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Bezva fotky, jak píšou ostatní! Hodně známých na tomhle fesťáku bylo a slyšela jsem jen samou chválu. Z uvedených interpretů poslouchám jen Paulieho Garanda a na jeho koncert si odskočím snad někdy jindy. Já momentálně odpočítávám (ještě je to dlouho, ale i tak :-D) dny do listopadu, kdy se chystám na Transmission do Prahy - zase trošku jiná hudba :-) :-D
    http://thedefinitelydifferent.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Myslím, že tenhle malý fesťáček by se měl postupně rozrůstat. Nejenom, že ta účast je podle mě čím dál tím větší, tak i interpretů přibývá a jsou stále lepší. :) Příští rok bych určitě ocenila regulérní dvoudenní fesťák s přespáním.
      Transmission znám, dřív jsem na něj hrozně chtěla, když jsem poslouchala tenhle styl. Každopádně ti přeju, ať si ho maximálně užiješ! :)

      Vymazat
  7. Super fotky! :) Ja na festivaly veľmi nechodím, ale tento vyzerá byť fakt vydarený :)

    OdpovědětVymazat
  8. na festivaly nechodím, ale toto vyzerá super ! pekné fotky :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tééda, to musíš napravit! :) Bylo to vážně super. :)

      Vymazat
  9. Tyjo, takové skvělé kapely, tak kousek ode mě a já o tom nevím? :D Tak to docela lituju, že jsem tam nebyla. Hezký článek a krásné fotky. :)
    Nakoukni ke mě na blog, probíhá má první giveaway. Budu ráda, když se ti něco zalíbí a zúčastníš se. :)
    KattyLife - Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že jsi to prošvihla, ale příští rok je to jasný! :D :) A děkuju! :)
      Na giveaway už jsem mrkla a rozhodně se účastním, tak mi drž palce! :D :)

      Vymazat
  10. Moc pěkné fotky!:) Máš opravdu štěstí, že si se tam dostala, závidím ti, jak si byla blízko!:D
    ladycaterpillar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No popravdě jsem byla stejně daleko jako ostatní, někdy ještě dál.. :D Schválně jsem si vzala objektiv s delší vzdáleností, abych si je aspoň trochu přiblížila :D
      A mockrát děkuju :)

      Vymazat

Každý komentář potěší, děkuju vám ♥